Първо, не всеки бизнес всъщност е подходящ за Instagram. Като се има предвид, че Instagram е свързан с начина на живот и нещата, които можете да покажете в красиви снимки, той работи чудесно за потребителски вертикали като мода, красота, продукти, услуги в туризма, пътувания и т.н . Но ако сте повече от B2B компания, Instagram може да не е мястото, където можете да управлявате продажбите. Въпреки това много B2B компании смятат, че „трябва да правят нещо в Instagram“. Не се страхувайте да осъзнаете, че Instagram просто не е подходящ за вашия бизнес, ако не е подходящият канал за аудитория за вас. Въпреки че няма никаква вреда да го изследвате като брандиране или упражняване на ангажираност с клиенти, не се обезсърчавайте, ако не видите резултати.

  • Грешка 1 – Вашият нюз фиид не продава – Един от най-големите недостатъци за бизнеса в Инстаграм, беше фактът, че Instagram не ви позволява да публикувате връзки към продукти, които могат да се кликват, заедно с снимките, които публикувате. Въпреки това, наскоро се появиха някои нови инструменти, като маркиране на продукти, които улесняват продажбите на дребно и потребителите да купуват. Например Shopify.com стана първата платформа за електронна търговия, която даде възможност на търговците на дребно да могат да изпращат своите клиенти директно от снимка в Instagram до страница с продукти на техния уебсайт.
  • Грешка 2 – Продажбената ви фуния е прекалено дълга – Вашите публикации може да съдържат безупречни хаштагове за продукта, но колко лесно е клиентите ви да проверят? Едно от основните правила за продажба онлайн е, че всяка стъпка, щракване или форма, която вашият клиент трябва да попълни, вижда, че потенциалните клиенти започват да отпадат. Фактът, че Amazon има каси с едно кликване, играе голяма роля за успеха му. Не забравяйте, че Instagram има предимно опит в мобилни устройства, където вашите клиенти имат по-малко търпение и по-малки екрани. Това означава, че наистина трябва да обмислите от гледна точка на потребителите, колко лесно е те да разглеждат и купуват от страницата ви в Instagram?
  • Грешка 3 – Сдобивате се с фалшиви(купени) последователи – Може да е отчайващо, когато бизнес стартира с 50 последователи, за да се опита да разбере как ще стигне до 1000 или основните 10 000 последователи. Ето защо толкова много фирми попадат в капана на купувачите на последователи, но това е вероятно една от най-големите грешки, които бизнесът може да направи. Първо, всеки чест потребител на Instagram може да забележи компания с фалшиви последователи от километър разстояние. Представете си акаунт, който има 10 000 последователи, но получава само 10 харесвания на снимка. Той крещи “купени последователи!” и от своя страна има негативно влияние върху вашия бранд. Освен това всъщност не купувате истински хора, които да ви следват. Купувате харесвания от фалшиви, робот акаунти, които не са истински хора, които всъщност някога ще купуват от вас.
  • Грешка 4 – Опитвате се да продавате прекалено натрапчиво – Instagram е платформа, където хората могат да надникнат в начина на живот на други хора, да се смеят на смешни мемета или да бъдат вдъхновени от мощни послания. Това е преди всичко социална платформа, не забравяйте това. Брандовете могат да раздразнят клиентите си, като са твърде натрапчиви и всяка тяхна публикация е с цел продажба. Не правете страницата само за продажбата на вашия продукт. Включете снимки и съобщения, които обхващат гласа на вашата марка или показват забавни снимки на вашия персонал. Използвайте въображението си, но не правете всяко съобщение съобщение за продажби.
  • Грешка 5 – Не използвате достатъчно Stories – Изграждайки своя Instagram акаунт, изглежда, че много бизнеси прескачат използването на Instagram истории, въпреки че са чудесен канал за наистина ангажиране на вашите клиенти и получаване на нови последователи. Не е задължително да снимате видео на живо. Можете да използвате снимки и да създадете текстови страници, за да създадете история и да използвате маркери, за да я направите подходяща за правилните канали. Но отново, не правете всичко за продажбата – забавлявайте, ангажирайте и карайте последователите да се усмихват. Използвайте тази функция като начин да демонстрирате личност на марката, да покажете любов към последователите и посланиците и да създадете съдържание, което хората всъщност искат да гледат, за да не се връщат за още.
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.