СПА в планината

Ставате сутрин, приготвяте закуската, изпращате децата на училище и тръгвате за работа. Пътувате повече от час до работното си място, чакате по задръствания, чувайки клаксоните на изнервени шофьори. Пристигате в офиса и сядате на затрупаното си от документи бюро. Телефонът не спира да звъни. Шефът Ви дава допълнителни задачи. Дългият работен ден свърша, прибирате се вкъщи, вечеряте и си лягате.

Познато ли Ви е?! Сиво и забързано ежедневие. Всеки ден едно и също. Еднообразието Ви смазва. Нужна Ви е почивка, и то не каква да е, а спа почивка. Спа процедурите са доказано средство срещу умората. Ето защо почти във всеки град е създадено спа студио. Но за да се насладите наистина на почивката и да успеете да се откъснете от всички градски проблеми, определено Ви е нужна спа почивка в планината. Единствено планината може да Ви предостави това уединение, което ще Ви зареди.

Интернет пространството е препълнено от оферти, които Ви примамват с всякакви търговски трикове, затова ние ще Ви представим изпитани дестинации и ще направим своеобразна класация с топ пет планински спа курорта.

  1. Велинград

Безспорно първото място е за Велинград. Не случайно този планински курорт е наречен спа столицата на Балканите. Сгушеният в Родопите Велинград е прочут с минералните си извори. Той е най-голямото минерално находище в България. Първоначално са използвани само естествени източници, но в последствие са направени редица сондажи, разкриващи термални води. В града има десетки хотелски комплекси, които предлагат различни спа процедури.

СПА столицата на Балканите – град Велинград
  1. Банско

Банско също заслужава първото място в класацията, но все някой трябва да бъде втори. Намира се в красивия и магичен Пирин. Банско е предпочитана дестинация от ски любителите, поради отличните условия за практикуване на зимни спортове. Разполага със стотици места за настаняване, които глезят гостите си с модерни спа центрове.

град Банско
  1. Вършец

Следващото място в нашата мини класация отреждаме на курорта Вършец. Той се намира в Стара планина, под връх Тодорини кукли. Благодарение на географското си местоположение, Вършец се определя като климатичен курорт, известен с топлата си минерална вода и мек планински климат, създаващ благоприятни условия за провеждането на ефективно балнео-климатолечение и профилактика. Поради всички тези положителни фактори, в курорта са построени и обособени редица спа хотели, предлагащи ползването на басейн с минерална вода, сауна, турска баня, джакузи и всякакви видове масажи.

  1. Боровец

Извън победната стълбица в класацията топ три на планинските спа курорти поставяме Боровец. Сгушен във вековните борови гори на Рила планина, на над 1300м надморска височина, той е прекрасно място за Вашата почивка. От всякъде Ви заливат оферти на най-добрите спа хотели в Боровец. Задачата да изберете в кой хотел да резервирате своята ваканция е доста трудна. Истината е, че който и да изберете, няма да съжалявате. Ще се насладите на прекрасно спа презареждане.

курортът Боровец
  1. Априлци

На пето място в класацията поставяме набиращия все повече популярност курортен град Априлци. Разположен е в планински район, в обширна котловина в подножието на първенеца на Стара планина – връх Ботев, недалеч от връх Марагидик. Макар по-голямата част от местата за настаняване да са къщи за гости, собствениците им са се постарали да осигурят на гостите си незабравимо спа преживяване. 

Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.