От няколко години се говори колко мощен иснтрумент ще стане видеото в онлайн маркетинга. Това е вече факт. Според статистиката на Wyzowl 63% от предприятията са започнали да използват маркетинг за видео съдържание. От тези 82% от предприятията смятат, че видео маркетингът е важна част от тяхната стратегия. Видеото напредва бързо и ще достигне нови висоти по-рано, отколкото си мислим. Тази тенденция се подхранва от 83% от предприятията, вярващи, че видео маркетингът им дава добра възвръщаемост на инвестициите.
Безспорно видео маркетингът е едно от най-новите попълнения към вашата промоционална кутия с инструменти. Все още може да имате своите съмнения. Наистина ли си струва да обмислите използването на видеоклипове за популяризиране на вашия бизнес? Имате ли достатъчно ресурси за създаване и използване на видео съдържание в маркетинга си? Отговорът е прост: Да, заслужава си! Не само защото всеки го прави, но и защото видеото е един от най-универсалните и печеливши инструменти за дигитален маркетинг. Ето 8 причини, поради които трябва да използвате видео маркетинг в момента

1. Видеото стимулира реализациите и продажбите

Първо най-важното. Видеоклиповете могат да ви спечелят сериозни пари. Добавянето на видеоклип на продукта към целевата ви страница може да увеличи реализациите с 80%.  Видеото също може да доведе директно до продажби. Проучванията показват, че 74% от потребителите, които са гледали видео с образователна цел за продукт или услуга в последствие са го купили. Така че по-добре започнете да създавате вашите вълнуващи видеоклипове още сега!  Ако се замислите, ефективността на видеото дори не е толкова изненадваща. В края на краищата зрението е най-доминиращото ни сетиво. Повечето информация, предавана на нашия мозък, е визуална. Така че, ако снимките могат да засилят масовото ангажиране, представете си колко по-ангажиращо е видеото.

2. Видеото дава страхотна възвръщаемост на инвестициите

За да бъдете още по-развълнувани, 83% от фирмите казват, че видео осигурява добра възвръщаемост на инвестицията. Въпреки че видео продукцията все още не е най-лесната или най-евтината задача, тя се отплаща в течение на времето.

3. Видеото изгражда доверие към марката

Доверието е основата на реализациите и продажбите. Но изграждането на доверие трябва да бъде цел сама по себе си. Цялата концепция за маркетинг на съдържанието се основава на доверие и създаване на дългосрочни отношения. Спрете да продавате и оставете хората да идват при вас, като им предоставяте интересна и полезна информация. Видео прави всичко. Видео съдържанието вероятно ще ни ангажира и запали емоциите.

Промоционалните видеоклипове също могат да насърчават доверието. Някои потребители все още са скептично настроени да купуват продукти и услуги в интернет, защото се страхуват от измама. Но ефективните маркетингови видеоклипове представят продуктите ви в разговорен вид. Това създава усещане за индивидуален подход, поради което 57% от потребителите казват, че видеоклиповете им дават повече увереност да купуват онлайн.

4. Google обича видео съдържанието

Видеоклиповете ви позволяват да увеличите времето, прекарано от посетителите на вашия сайт. Така по-продължителната експозиция изгражда доверие и сигнализира на търсачките, че вашият сайт има добро съдържание. Moovly ни предоставя огромна статистика: Имате 53 пъти по-голяма вероятност да се покажете първо в Google, ако имате вградено видео в уебсайта си. Тъй като Google сега е собственик на YouTube, се наблюдава значително увеличение на броя на видеоклиповете, които влияят на ранга на вашата търсачка. Уверете се, че оптимизирате видеоклиповете си в Youtube за SEO. Напишете интересни заглавия и описания. Добавете връзка към вашия уебсайт, продукти и услуги. Дайте на потенциалните клиенти начин да направят следващата стъпка. И изследвайте света на интерактивните видеоклипове, за да насърчите действията още повече.

5. Видеото върви ръка за ръза с мобилните телефони

Видеото и мобилните телефони вървят ръка за ръка. 90% от потребителите гледат видеоклипове на мобилния си телефон. От третото тримесечие на 2019 г. гледанията на мобилни видеоклипове са нараснали с над 233 процента. YouTube съобщава, че потреблението на видео за мобилни устройства нараства 100% всяка година. Тъй като хората обичат да гледат видеоклипове в движение и броят на потребителите на смартфони расте, вашата видео аудитория продължава да става все по-голяма и по-голяма. Също така, Google ни казва, че потребителите на смартфони са два пъти по-вероятни от зрителите на телевизори и 1,4 пъти по-вероятни от зрителите на настолни компютри да изпитват чувство за лична връзка с марки, които показват видео съдържание или реклами на своите устройства. Ръстът на мобилните видеа означава, че марките трябва да бъдат чувствителни към личния опит, който хората имат на своите смартфони. Например, дайте им по-добър избор във видеосъдържанието, което консумират.

6. Видео маркетингът може да обясни всичко

Стартирате нов продукт или услуга? Създайте видео, за да покажете как работи. 98% от потребителите казват, че са гледали обяснително видео, за да научат повече за продукт или услуга. Ето защо 45% от фирмите, които използват видео маркетинг, заявиха, че имат обяснително или корпоративно видео на началната си страница. От тези фирми 83% са казали, че обяснителното видео на техните начални страници е ефективно.  Опитвате се да обясните трудно понятие? Създавайте анимирани видеоклипове. Анимацията може да оживи концепции, които никой текст или видео на живо не могат. Освен това, скучните говорещи глави вече не са достатъчни, за да грабнат вниманието на потребителя. Анимираните видеоклипове са перфектна комбинация от забавление, носталгия и простота. И те работят.

7. Видеото ангажира дори най-мързеливите купувачи

Видеото е чудесен инструмент за учене, но също така е много лесно да се консумира. Днешният живот е твърде натоварен, за да има време да чете дълги описания на продуктите или да се рови дълбоко в услугите. Съвременният клиент иска да види продукта в действие. Предпочитанието за видео е една от най-важните движещи сили за използване на видео в маркетинга ви за съдържание. Видео маркетингът може да привлече широка аудитория и той работи на много нива. Дори и при най-мързеливите. Уверете се, че сте насочени не само към очите, но и към ушите на потенциалния клиент. Вашето конкурентно предимство получава двойна мощност!

8. Видео насърчава социалните споделяния

За да бъдете още по-развълнувани, 83% от фирмите казват, че видео осигурява добра възвръщаемост на инвестицията. Въпреки че видео продукцията все още не е най-лесната или най-евтината задача, тя се отплаща в течение на времето.

И така, готови ли сте да изпъкнете пред конкуренцията с едно уникално продуктово или корпоративно видео? Свържете се с нас и вашето специално видео ще е готово съвсем скоро!

Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.