От многото социални медии и платформи, където можете популяризирайте марката си, Facebook е може би най-добрия избор за момента. Когато хората мислят за социалните медии, те ги асоциират основно със Facebook и Instagram. Изграждането на добра репутация и стабилна база от последователи в тези две мрежи може да е от ключово значение за изграждането на добрата онлайн репутация и разпознаваемост за вашия бранд. Facebook може да генерира невероятен трафик към вашия сайт но може да бъде и причината за вашето падение. Затова ето няколко Facebook маркетингови грешки, които непременно трябва да избягвате:

  • Прекалено силно искане за ангажираност – Понякога бизнесите използват различни подходи и тактики за да накарат техните последователи да се ангажират с марката и да споделят нейното съдържание. Не правете това твърде често. Facebook всъщност крие публикации, които активно приканваме да бъдат споделяни. Пример за това са игрите с клауза “сподели” “коментирай”. В много случай те имат много силен ефект, но официално нарухават правилата на Facebook и е възможно дори да изгубите вашата страница ако организирате подобни.
  • Поствате съдържание, което е свързано само с вашия бранд – Звучи странно, но само публикации свързани пряко с вашия бизнес или организация могат да отчуждят аудиторията ви във Facebook. Добро правило е да поддържате публикации, които не правят нищо друго, освен да популяризират вашия бизнес, до 20% – 30% от общото ви съдържание на страницата във Facebook.
  • Публикувате само текст – Facebook е много визуална платформа за социални медии. Публикациите, които включват само текст, обикновено се губят в емисиите на потребителите и се игнорират. Хората се интересуват да чуят истории, да видят снимки на истински клиентски опит и да гледат кратки видеоклипове, когато посещават страниците на организации и фирми. БОНУС СЪВЕТ: Опитайте се да запазите видеоклиповете, които споделяте във Facebook, под 2 минути. Според Hubspot, повечето хора дори няма да гледат видео във Facebook след 1-та минута!
  • Не сте ангажирани с вашите последователи – Целият смисъл на това да имате страница във Facebook за вашия бизнес или организация е да се свържете с хора на по-лично ниво. За съжаление много фирми забравят, че ключът към успешната връзка е разговорът с техните последователи във Facebook.
  • Постване на съдържание без зададена цел – Много фирми се раководят от максимата  „просто да се публикува нещо!“ без да отделят време да решат какво точно искат да получат от тази публикация или цялостната им стратегия във Facebook. Преди да решите да споделите информация на страницата си във Facebook, отделете малко време, за да помислите защо публикувате.
Държите ли да имате добре поддържана и красива фирмена фейсбук страница? Свържете се с нас за да ви помогнем!
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.