Маркетинг и реклама
Фокусът върху правилните маркетингови канали е от ключово значение за постигането на висока възвращаемост на инвестицията за реклама, която вашия бизнес прави. Но как да разберете кои маркетингови канали са най-подходящите, за да получите най-много за разходите си за реклама? В маркетинга се случват толкова много промени и е трудно да разбереш кои платформи ще работят най-добре за теб. Ако не сте сигурни откъде да започнете, можем да ви помогнем. Ще преминем през 5-те най-добри маркетингови канала, върху които трябва да се съсредоточите през 2021 г., и някои от най-добрите практики как да извлечете максимума от тях.
1. PPC реклами – Що се отнася до маркетинговите канали, рекламата с плащане на кликване (PPC) все още е непобедим лидер, особено с разнообразните опции, които сега са достъпни за вас. Има крива на обучение за всяка платформа, така че ако можете да си позволите да наемете агенция, която да обработва вашите кампании за вас, ще спестите пари и ще спечелите в дългосрочен план. Днес в света на PPC има две доминиращи сили: Google Ads и Facebook / Instagram Ads. 
2. Социалните мрежи – В момента социалните мрежи са голям играч в света на маркетинга. Клиентите активно търсят марки, които харесват или се интересуват, и все повече потребители се насочват към социалните мрежи, за да проучат или да вземат решение за покупка. Социалните мрежи също предлагат ценни възможности за изграждане на общност, които наистина няма да намерите никъде другаде. Добавяйте релевантно съдържание подходящо за аудиторията на вашия бизнес, дръжте вашите последователи ангажирани и не се опитвайте да продавате прекалено агресивно. 
3. Имейл маркетинг – Маркетингът по имейл е най-добрият метод за маркетинг с директен отговор. Потребителите са избрали да се запишат за вашата мейл листа, така че те са по-склонни да отворят тези съобщения, за да научат за най-новите продукти, продажбите и как да се възползват от тях. Маркетингът по имейл може да бъде сложен, затова го разгледахме задълбочено тук. Най-добрите практики за маркетинг по имейл включват:
  • Направете го възможно най-персонализиран
  • Използвайте комбинация от задействани автоматични реакции и практики за сегментиране, за да направите имейлите възможно най-непосредствени за потребителите. Това не само ще увеличи шанса за незабавна конверсия, но и дългосрочни отворени курсове също.
  • Придържайте се към кратките, релевантни съобщения.
  • Не пренебрегвайте полето за заглавие. Трябва да дадете причина на потребителите да кликнат и да прочетат вашия мейл.
4. Вашият уеб сайт – Някои фирми не мислят за уеб сайта си като маркетингов канал, но в действителност той е може би е най-важения. На него идват потребители, които вече са се поинтересували да научат повече за вашия бизнес и ако не могат бързо да намерят отговори на въпросите си, няма да ви се доверят. Вашият сайт трябва да предлага добро първо впечатление и той трябва ясно да представя вашия бизнес, марка, продукти и услуги по желания от вас начин. Има няколко неща, които трябва да направите, за да увеличите ефективността на уеб сайта си веднага:
  •  Проверете бързината – през 2021г. бързината е от ключово значение за доброто позициониране на вашия уеб сайт в Google. Проверете вашия уеб сайт с www.gtmetrix.com – ако показателите са под средните, поправете това. Ще получите конкретни препоръки, какво да оптимизирате.
  • Тествайте интерфейса – Помолете няколко души, на които имате доверие, да проверят вашия сайт и да проверят дали те могат бързо и лесно да намерят ключовата информация, която ги интересува. Ако фокус групата ви се затруднява и не успява да задържи вниманието си над вашия уеб сайт – време е за надграждане. 
  • Използвайте Google Анализ-  Аналитикс е задължителен инструмент, с който трябва да боравите ако искате постоянно да надграждате вашия UI и да имате успех с вашия уеб сайт. Проследете ключовите действия, вижте къде губите най-много трафик, какво е потребителското поведения на вашите посетители и много други статистики. Запомнете – успеха е в правилните анализи.
5. Контент маркетинг и SEO – Гледайте на контент маркетингът и SEO оптимизацията като на ваша спестовна сметка. Вашите публикации могат да предлагат SEO предимства за много дълго време, тъй като хората продължават да ги търсят, а цялото ви съдържание може да осигури ценни възможности за изграждане на взаимоотношения и създаване на потенциални възможности. Маркетингът със съдържание демонстрира авторитет и опит, като същевременно ви помага да достигнете до клиенти на различни етапи от продажбената фуния и да удряте колкото се може повече ключови думи. Контент маркетингът е определян като ключов за развитието на премиум брандовете през последните години.
И така – готови ли сте за действие? Вече знаете, на кои канали да заложите вашите бюджети за маркетинг и реклама. И все пак не се чувствате сигурни в решенията си, или просто нямате време да следите, оптимизирате и предефинирате вашия арсенал за да постигнете оптимален ефект? Ние сме тук за да ви помогнем! Свържете се с нас за повече информация:
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.