SEO не просто е  необходимо за вашия уеб сайт, това е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите от гледна точка на дигиталния маркетинг. Можете да мислите за SEO като да инвестирате пари на влог за вашия бизнес – това са пари, които ще придобият стойност с течение на времето. По същия начин, инвестирайки в SEO, вие създавате дългосрочна стойност за вашия уеб сайт, която ще продължи да се натрупва с течение на времето. Ето 5 добри причини, поради които трябва да започнете да инвестирате в SEO веднага.
1.Много е просто – SEO работи! – Това е доста проста причина, но е напълно вярна. Към днешна дата Google обработва 4,5 милиарда търсения на ден. С този обем на търсене няма спор, че класирането в резултатите от търсенето в Google, предлагат ценна възможност да получите повече трафик към уеб сайта на вашия бизнес. Това е много важно, тъй като трафикът се равнява на потенциалните клиенти и се превръща в продажби. Инвестирайки в SEO и повишавайки класирането си в Google, ще изпратите повече трафик на уебсайта си, което може да генерира повече клиенти и продажби.
2. С навлизането на мобилните услуги SEO е още по-важно – Дните, в които хората трябваше да чакат, докато се приберат пред компютъра, за да потърсят нещо онлайн отдавна отминаха. Тъй като мобилните търсения вече отдавна надминават десктопа, трафикът се увеличава неимоверно. Това е чудесно за малкия бизнес, защото означава, че хората търсят нещата в точното време, в което имат нужда от тях, и са готови да направят покупка, точно тогава, когато имат нужда. Например, да кажем, че някой е в командировка във вашия район и се разхожда из града, когато реши, че му се пие кафе. Всичко, което този човек трябва да направи, е да напише „кафене в близост до мен“ в мобилния си браузър и той ще намери всички местни резултати. За по-малко местно кафене това създава възможност да се класира в локалните търсения над големи кафенета като Starbucks и Dunkin’’s Donuts например. Това означава, че хората могат не само да ви намерят онлайн, но и да ви намерят пеш в реално време. Инвестирайки в локално SEO, вие поставяте малкия си бизнес на пред очите на хората, които са вашите потенциални клиенти и са готови да вземат решение за покупка бързо.
3. По-високите класирания в търсачките осигуряват надеждността на вашия бизнес – Какво правите, когато обмисляте да направите покупка онлайн или в магазин? За повечето хора отговорът е ясен – проверяваме търговците онлайн. Повечето потребители в мрежата – до 80% в някои проучвания – гледат по-малко платени реклами и се фокусират единствено върху органичните(безплатните) резултати от търсенето. Това означава, че когато някой прави проучвания за продукт или услуга, е много по-вероятно да бъде привлечен като клиент за вашия бизнес, ако се класирате високо в резултатите от органичното търсене на Google. Плюс това, за да можете да се класирате високо, вашият уебсайт ще има подходящо съдържание, което ще помогне за стимулиране на продажбите, след като някой кликне върху вашия сайт. Наличието на високо класиране означава, че Google и други търсещи машини са намерили вашия уебсайт за подходящ. Това изгражда доверие и авторитет за вашия бизнес и дава на потребителите положително усещане към вашия бранд, голяма преднина пред конкуренцията!
4. Класирането може да се промени бързо и вашата конкуренция го знае – SEO е непрекъснат процес и колкото повече инвестирате в него, толкова по-добър ще бъде резултатът. Ако вашият уебсайт вече се класира високо в резултатите от търсенето, това е чудесно, но това означава, че трябва да продължите да инвестирате в SEO, за да останете там. Всички, които се борят за тези топ места – а именно вашите конкуренти, ще инвестират в SEO и ако те го направят, а вие не, те ще започнат да ви изпреварват. Ако в момента не се класирате високо в резултатите от търсенето, все още имате възможност да се покачите. Инвестирайки в стабилна SEO стратегия и използвайки интелигентни тактики, може да започнете да изпреварвате конкуренцията си и да привличате повече трафик към уебсайта си. Класирането на №1 е постоянно състезание до финала и който тренира най-упорито и бяга най-бързо, ще стигне там първи.
5. SEO ще остане водещ фактор и за в бъдеще – В миналото потребителите научаваха за продукти и услуги чрез реклами по радиото, телевизията и в печатните медии. Хората също вземаха решения за покупки в магазините и търсеха доставчици на услуги в телефонните указатели. Докато някои хора копнеят да се върнат към онези „по-прости“ дни, реалността е, че това няма да се случи. Онлайн пазаруването и търсенето са не само тук, но и ще продължават да се развиват и да се развиват, а това означава, че и SEO ще продължи да се променя. Важно е да започнете да инвестирате сега, за да настроите бизнеса си за успех в бъдеще.
Имате нужда от помощ за правилната SEO стратегия и оптимизация за вашия уеб сайт? Ние сме насреща!
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.