Блогът е по-важен от всякога за вашия бизнес. Първоначално блоговете в интернет възникват като място където хората са изразявали на своите мнения, възгледи и интереси. Днес брандовете използват блогове, за да развият бизнеса си и да разширят обхвата на своята аудитория. Проучванията показват , че B2B търговците, които използват блогове, получават 67% повече потенциални клиенти от тези, които не го правят.
Основните предимства и ползи от добре поддържания фирмен блог са:
  • Генерира трфик към фирмения уеб сайт – Блоговете са невероятен начин да привлечете трафик към вашия уебсайт и да подобрите вашите SEO показатели. Колкото повече добре написани статии има във вашият блог, толкова повече съдържание търсещите машини трябва да обхождат и индексират. Това означава, че те лесно могат да разпознаят, че вашият сайт е ресурс за полезна информация за достъп до хората. Освен това можете да използвате вашия блог, за да създавате съдържание, което вашата аудитория се насърчава да споделя със своите приятели. Компаниите, които водят блог, получават 97% повече линкове към своя уебсайт от други онлайн източници. Тук трябва да уточним – вашия блог трябва да съдържа добре написани, релевантни и уникални статии. Само така ще получите SEO предимсто а не наказание от Google за копирано съдъжание.
  • Блога изгражда доверие – Блог с полезно съдържание показва на вашата аудитория и клиенти, че сте доверен източник и си разбирате от работата. Писането на публикации по теми, които ще им бъдат интересни и полезни, им показва, че сте нещо повече от бизнес, продаващ услуга или продукт – показва им, че се грижите за разпространението на полезна информация във вашата индустрия. 47% от купувачите разглеждат 3 до 5 статии, преди да се ангажират въобще да се ангажират с покупка.
  • Блога ще ви помогне да създадете първи контакт с клиента – Блоговете са чудесен начин да започнете разговор директно с аудиторията си. Обща характеристика на много блогове е секцията за коментари. Използвайте вашите блогове, за да насърчите хората да ви дават обратна връзка. Не се страхувайте да зададете директен въпрос и да видите какво има да каже вашата аудитория. Никога не се знае кога някой може да има страхотна идея или предложение за вашата марка. Отговарянето на техните въпроси им показва, че ви е грижа за тяхното мнение и създава по-силна връзка с вашите потенциални клиенти.
  • Блога ще ви донесе допълнителни ползи и ще създаде ангажираност във вашите социални канали – Много фирми изпитват затруднения при намирането на добро съдържание аз споделяне в техните социални канали. Когато имате блог, имате не само чудесно съдържание, което можете да публикувате, но и съдържание, което връща хората към вашия уебсайт. Социалните мрежи са чудесен изход, за да изтласкате съдържанието на вашия блог към целева аудитория, повишавайки осведомеността за вашата марка. Освен това можете да публикувате съдържание в блога няколко пъти, като всеки път подчертавате различни аспекти на публикацията.
Създаването на блог не трябва да бъде трудно и в крайна сметка си струва маркетинг екипът ви да започне такъв. Всеки във вашата организация може да даде своя принос и да пише по теми, по които има най-много знания. Маркетолозите, които дават приоритет на блоговете, са 13 пъти по-склонни да постигнат положителна възвръщаемост на инвестициите в своите усилия.
Изпитвате ли трудности в създаването на вашия Блог? Ние сме насреща за да ви помогнем! Свържете се с нас за повече информация.
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.