Имейл маркетинг
Много специалисти казват, че сме свидетели на смърта на имей маркетинга поради растежа на социалните медии и техните последващи инвестиции от страна на компаниите. Онези обаче, които споделят мнението, че маркетингът по имейл вече не е ефективен, не са съвсем прави. Тази стратегия не работи, защото съдържанието на определени мейл кампании не отговаря на интересите на получателите. Въпреки, че понякога е трудно да се получи информация за сегментите, според Ascend 51% от търговците казват, че успехът на този инструмент често е ограничен от липсата на подходяща информация за техните контакти.
Въпреки това добавен към вашия арсенал от маркетингови похвати и канали, имейл маркетинга може да бъде изключително силен инструмент, който да повиши вашите продажби или да засили потребителската ангажираност към вашия бранд. Когато се използва правилно, той може да стимулира продажбите, да генерира нови клиенти и да помогне за задържането им. Докато социалните мрежи първо трябва да ангажират хората, за да могат да станат клиенти. Чрез маркетинг по имейл можете да изберете различни стратегии за комуникация, ето някой от най-често използваните:
• Търговски: Тези стратегии се считат за най-традиционните и имат за цел да увеличат импулсивното поведение при обявяване на промоции или нов продукт.
• Лоялност: За да запази клиентите, този тип кампания има за цел да насърчи връзката им с марката или компанията, за да генерира повече продажби.
• Информационна: Тези кампании са предназначени главно за информиране на клиенти, например за бъдещи събития или за получаване на обратна информация за определена услуга или продукт.
• Местоположение: Това е стратегия, използвана за информиране на хората за местоположението на физическия магазин, така че те да могат да влязат в него и да станат клиенти.
Не изключвайте е-маил маркетинга като един силен инструмент, които успешно да надгради вашата цялостна маркетингова стратегия. Ако пък се затруднявате с изграждането на вашите силни мейл листи и настройката на автоматизациите и регулярните имейли, които искате да изпращате свържете се с нас – ние сме специалисти в тази област!
Author

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.