Какво представлява Google Local Business?

Когато някой търси бизнес или услуга в близост до местоположението си, Google ще му покаже първо местните резултати за релевантни бизнеси, на места като Карти и Търсене. Например, ако вие имате бизнес свързан с производството на торти, то когато потребител търси “торти” в близост до вас, то той първо ще види резултатите от локалните бизнеси релевантни до това търсене. Ето защо е толкова важно да имате добре оптимизиран и поддържан профил в Google Local Business – вие ще сте една стъпка пред конкуренцията. Даваме ви няколко практически съвета как сами да оптимизирате и държите вашия Local Business на ниво.

  1. Уверете се, че сте въвели пълна бизнес информация в Google My Business, така че потребителите да знаят какво правите, къде се намирате и кога могат да посетят. Предоставете релевантна информация като: Физически адрес, Телефонен номер, Категория, Атрибути

  2. Задължително верифицирайте вашия бизнес листинг. Ако се затруднявате как да направите това свържете се с нас за да ви помогнем.

  3. Отговорете на отзиви, които потребителите оставят за вашия бизнес. Когато отговаряте на отзиви, това показва, че цените клиентите си и техните отзиви. Висококачествените, положителни отзиви от вашите клиенти могат да подобрят видимостта на вашия бизнес и да увеличат вероятността купувач да посети вашето местоположение.

  4. Добавяйте снимки и публикации регулярно – публикувайте оферти, публикации и изобщо какво се случва с вашия бизнес – качественото съдържание ще държи вашите клиенти ангажирани, а алгоритмите на Google ще ви се отплатят с добро позициониране в месните резултати.

Не подценявайте Google local business – той може да се окаже най-успешния ви канал за дигитален маркетинг. Ако не се чувствате сигурни или нямате достатъчно време, което да отделите за поддръжката на профила ви в Google свържете се с нас – ние сме насреща!

 

Свържете се с нас